KAFFEGUIDE

Bryggemetoder

Men bare at vælge brygningsmetoden er ikke helt nok. Du skal også overveje andre faktorer, f.eks., ristningsgraden af ​​din kaffe.

En perfekt kop kaffe er resultatet af en række personlige valg. Der er dog en teknisk side ved det, hvis det overvejes, kan hjælpe processen med at vælge den perfekte kaffe til din smag. Dette inkluderer malestørrelse, bryggetid, vandtemperatur og målinger for at udnytte kaffebønnernes fulde potentiale.

Både kaffetypen og kaffestegen kan signifikant påvirke smagen for hver brygningsmetode. Desuden bør du også overveje, om du bruger mælk i kaffen eller ej. Bønner til espressomaskiner ristes typisk mørkere end bønner til filterkaffe. Hvis du brygger espresso på let ristede bønner, kan det give en ubalanceret smag med hensyn til syre, sødme og bitterhed.

På den anden side, hvis du bruger mørk ristede bønner til din pour-over kaffe, vil det resultere i en stærk og mere bitter smag. Uanset om du skal bruge lys-, mellem- eller mørk ristede kaffebønner afhænger det derfor af dine smagspræferencer og brygningsmetode.

 

Lys ristet

Denne ristning efterlader bønnerne i en lysebrun farve, som generelt foretrækkes til mildere kaffe metoder. Der er ingen olie på overfladen af disse bønner, fordi de ikke ristes længe nok til at olierne kan bryde igennem til overfladen.


Mellem ristet

Mellem ristede kaffebønner er mere brune i farven end lys ristede. Ligesom de lys ristede bønner har de ingen olie på bønneoverfladerne. Mellem ristede bønenr mangler dog den kornede smag som de lys ristede har, og har derfor en mere balanceret smag, aroma og syre.


Mørk ristet

Denne ristnings producerer skinnende, sorte bønner med en fedtet overflade og en dyb smag. Jo mørkere ristningen er, jo mindre syreindhold er der i kaffen.

 

Læs anmeldelser