Fra mennesker, til mennesker —

Håndplukkede kaffebønner fra Etiopien

Etiopien er fødestedet for Arabica. De høje højder, den dybe jord, den frodige vegetation og de passionerede mennesker, giver fantastiske vækstbetingelser. 

Lige så vigtig som kaffen er for dig, lige så meget du nyder den øjeblik hvor du nipper af din kop – lige så meget passion og kærlighed har kaffebønderne i Etiopien lagt i hvert lille skridt af denne kaffetradition, der går langt tilbage.

  • Du får 110% økologiske kaffebønner, med det helt ægte kaffesmag.
  • Konkurrencedygtig priser, hvor kvaliteten er meget høj.
  • Du er sikker på, du får din kaffe til tiden.
  • Du ved præcis, hvor din kaffe kommer fra.
  • Du ved, at den er produceret med ægte kærlighed og passion i det land, kaffen blev født.
  • Du støtter det lokale samfund i Etiopien gennem vores leverandør.

Vi samarbejder med en dansk leverandør, som køber kaffen direkte fra de små-skala landmænd i Etiopien. På den måde, sørger vi for at de bliver betalt dét de fortjener, at vi har et tæt forhold og en åben dialog (de elsker at høre, hvordan deres kaffe bliver modtaget i Danmark). 

Vi køber kaffe fra kaffeproducerende regioner: Sidamo, Jimma, og Kaffa Forest, som hver giver sin egen specifik smag, men faktisk kan smagen variere fra landmand til landmand, da de har hver sin egen magi og tradition. Dét gør, at hver kop kaffe du drikker, er en unik oplevelse.

Ikke officielt :). Vores kaffe er altså levet under de bedste, mest bæredygtige forhold, hvor vi tager i betragning hvert lille skridt, men Fairtrade modellen fungerer ikke for vores små landmænd. Det er simpelthen for dyrt for dem, at få den certificering. Det er også derfor, vi samarbejder med udvalgte, småskala kaffebønder, hvor der er ingen mellemmand involveret, således vi kan have et tæt forhold, og at vi kan betale dem ordentligt. 

På det nuværende tidspunkt, sælger vi kun kaffebønner, da de holder mest på aromaen. 

Kaffebønnerne bliver ristet på et risteri i København, som sørger for, du får de bedste friskristede kaffebønner.

Vores mission

Vi ønsker at være der for dig. Vi ved, hvor vigtig den kop kaffe er for dig, og derfor har vi tre enkelte ønsker:

… på den måde, håber vi, at du vil handle fra os igen, og at vi kan blive din foretrukne kaffeleverandør.

Kaffesmag er et subjektiv emne, men vi har lavet en kort kaffeguide til dig her, som vil forhåbentlig hjælpe dig, med at bestille den rigtige kaffe. Ellers, kan du altid købe vores smagsprøvepakkehvor du har nok for en kop af hver kaffe. 🙂

Vi sender kaffen indenfor 1-3 dage, men vi stræber for at sende hverdag, så du kan få din kaffe den næste hverdag. Du kan vælge mellem PostNord, DAO eller GLS hjemmelevering. Du er også velkommen til at afhente i Kolding. Hvis du bestiller under 500g, så burde pakken kunne gå direkte ind i din postkasse, hvis du ikke er hjemme. Ellers så bliver den sendt til en pakkeshop.

Nej. Du kan melde dig ud når som helst. Du kan også sætte den på pause hvis du tager på ferie eller (7-9-13) beslutter dig for at holde en “kaffefaste”. Indtil videre skal du kontakte os hvis du vil ændre noget på dit abonnement. 

Historien bag navnet

Måske undrer du dig… Hvorfor lige “Freddy’s”? Hvor kommer navnet fra? Lad os fortælle dig en lille historie.

Som ung, boede jeg i Zambia sammen med mine brødre og forældre. Min far hed Alfred, men blev kaldt Freddy og han var en forretningsmand. Han ejede forskellige virksomheder – en parkering, en kiosk, mm. – og alt var under navnet “Freddy’s”; dvs Freddy’s Parking, Freddy’s Minimart, osv. Han død i 1998 og i 2003 flyttede jeg til Danmark.

Nu er vi i 2021 og jeg har arvet min fars passion for forretning. Og jeg vil gerne tage hans navn videre og bygge på, hvad han har startet. Jeg brænder for iværksætteri og jeg er glad for Danmark, for det er et land med mange muligheder. Min fars forretning var altid åben for mennesker og det vil jeg også gøre. Jeg vil gerne skabe plads til netværk, til mangfoldighed og give en god service til det travle menneske med en lækker to-go kaffe eller en hurtig levering.

Jeg hedder Alfred Kadima Mwabala Naumann og det er mig der står i spidsen for Freddy’s Kaffe og snart (7-9-13) vil jeg også åbne Freddy’s Café i Kolding, hvor du er velkommen til at nyde en lækker kop kaffe og noget godt at spise.

Jeg har teamet op med 3 andre unge mennesker, som brænder for det samme – for at imødekomme mennesker. I er velkomne til at følge med og til at komme forbi eller skriv en besked til os. Tak for støtten indtil videre.

Min fars gamle kiosk i Zambia... Freddy's Minimart!
Læs anmeldelser